Fokkerij

Met een moderne en open benadering schitteren de kinderen van de voormalige internationaal succesvolle Jewel´s paarden. Jewel´s Classic Touch bloedlijn is nog altijd in alle huidige sportpaarden en fokproducten van Jewel Court Stud te vinden. De grootmoeder van onze paarden blijft ons dierbaar.

Wij streven ernaar springpaarden te fokken met een enorm springvermogen, elasticiteit, intelligentie en voorzichtigheid, maar ook rijkwaliteit en elegantie. Een ander belangrijk punt van zorg is de kwaliteit van de merries van Jewel Court Stud. Daarom worden alleen de beste merries, die succesvol waren in de topsport en die een buitengewone afstamming hebben, voor de fokkerij gebruikt.

Jewel Court Stud is exclusief de thuisbasis van de directe kinderen van Olympisch kampioen Jewel´s Classic Touch.

De kwaliteit van haar bloedlijn werd in de internationale sport vertegenwoordigd door Jewel’s Carat en zijn ruiter Marcus Ehning. Hengsten als Jewel’s Carat, Quasimodo van de Molendreef, For Pleasure, Nabab de Reve, Querlebet de Hero, Cardento, Carolus II, Boris van de Kluizenbos, Brown Boy en Dominard staan ​​garant voor paarden die passen bij onze aanpak.

Dezelfde aanpak wordt ook gebruikt voor het fokken van dressuurpaarden voor onze sportstal in de USA.

Eliane Cordia van Reesema bracht met succes de dressuurpaarden als Palladium, Garnet en Caracole uit op Internationaal Grand Prix Niveau. De nakomeling van Caracole gecombineerd met Flemmingh x Loutano-bloed genaamd Jewel’s Bright Idea is een ander voorbeeld van deze filosofie.

Toevoegingen als Jewel’s Sir Weihbach hengstveulen van de beroemde Weihegold – die het Championat in Rastede in 2008 en 2009 won en derde werd op het Bundesschampionat 2009 – van de Weissena Stam hebben de weg naar de  toekomst geleid. 

Onze jonge garde

juni 2024: merrie, Aganix x Tangelo van de Zuuthoeve

mei 2024: hengst, Untouchable x Dominard

april 2024: hengst, Kashmir x Querlybet Hero

maart 2024: merrie, Untouchable x Dominard

2023: merrie, Rhythem x Querlybet Hero

2023: hengst, Stanny x Dominard

2023: merrie, Chatineux x Eldorado van de Zeshoek

2023: merrie, Jewels´s Sir Weihbach x TC Ravel

2022: hengst, Jewel´s Sir Weihbach x TC Ravel

2022: merrie, Catoki x Dominard